Oppijakso 1
Tervetuloa
hygieniapassin verkkokurssille!
Tämä kurssi koostuu seitsemästä (7) oppijaksosta, joiden teksti on helpotettua suomea. Se tarkoittaa, että teksti on muokattu helpommin ymmärrettäväksi suomeksi.
Pääset heti opiskelemaan oppijakson 1 kaikkia kolmea jaksoa (1.1, 1.2 ja 1.3).
Oppijaksot saat näkyviin valikosta oikealta, painamalla + -merkkiä. Suosittelen opiskelemaan oppijaksot numerojärjestyksessä. Oppijaksoihin 2-7 pääset maksettuasi kurssimaksun.
Verkkokurssin sisältö
Ilmaiset oppijaksot
Oppijakso 1: Elintarviketyöntekijä ja hygienia
Maksulliset oppijaksot
Oppijakso 2: Omavalvonta
Oppijakso 3: Mikrobit
Oppijakso 4: Ruuan säilyvyyden tekijät
Oppijakso 5: Elintarvikkeen käsittely
Oppijakso 6: Puhtaanapito
Oppijakso 7: Ruokamyrkytykset ja niiden ehkäisy
Loppuarviointi: Yhteenveto tekemistäsi testeistä
Yleisesti hygienia tarkoittaa puhtautta ja toimimista sellaisilla tavoilla, jotka edistävät hyvää hygieniaa.
Elintarvikealalla hygienia on tärkeä keino, kun halutaan estää sairauksien leviämistä elintarvikkeiden välityksellä. Toisin sanoen hyvän hygienian avulla voidaan torjua sairastumisia.
Koulutuksen aikana opit, millaisia riskejä on elintarvikkeissa ja niiden käsittelyssä. Samalla opit, miten voit estää riskejä toteutumasta. Elintarvikelaki edellyttää, että jokainen elintarvikealan työntekijä osaa työskennellä hygieenisesti.
Sinulla pitää olla hygieniapassi, jos käsittelet työssäsi sellaisia elintarvikkeita, jotka pilaantuvat helposti. Hygieniapassi todistaa, että osaat toimia oikein elintarvikealan töissä. Hygieniapassin avulla sinun on helppo todistaa osaamisesi työnantajallesi.
Nyt kurssi alkaa, oppimisen iloa sinulle!
Terttu Sukuvaara
verkkokouluttaja
Kehäkuja 8 B 16, 28200 Pori | kouluttaja@onlinehygieniapassi.fi